Bitcoin houdt $10.000 niveau vast, maar ontsnapt niet aan de regels.

  • Bitcoin heeft een bullish reversal kandelaar gecreëerd binnen een lange termijn steungebied.
  • De prijs is uitgebroken uit een kortstondige dalende weerstandslijn.
  • De prijs nadert, of heeft het einde van zijn correctie bereikt.
Bitcoin BTC ETF

Op 8 september creëerde Bitcoin (BTC) een bullish reversal candlestick binnen een lange termijn support area.

Het is nog niet duidelijk of de koers zijn correctie heeft voltooid of dat er nog een golf naar beneden is voordat de koers zijn bearish trend omkeert.

Bitcoin Forms Hammer bij Support

Sinds de snelle prijsdaling op 2 en 3 september heeft de Bitcoin Lifestyle de $10.100 aan ondersteuning op de lange termijn benaderd. Binnen dit gebied heeft BTC vijf opeenvolgende lange onderwieken gecreëerd.

Op 7 september creëerde de prijs een bullish hammer, die normaal gesproken wordt beschouwd als een bullish reversal candlestick als hij na een downtrend komt.

Technische indicatoren beginnen bullish te worden:

  • Er is een stijgend kruis in de stochastische RSI, die uit de oververkochte regio omhoog gaat.
  • De MACD is begonnen met het verhogen van de snelheid en het creëren van opeenvolgende hogere impulsen.

De RSI neemt echter nog steeds af en heeft geen grote verschillen opgeleverd.

Korte termijn Breakout

De uurgrafiek laat zien dat BTC is uitgebroken uit een kortstondige dalende weerstandslijn. Voordien creëerde BTC een dubbel bodempatroon, dat werd gecombineerd met een bullish divergentie in de RSI.

Zowel de MACD als de Stochastische RSI vertonen echter een verlies aan momentum. Dit kan een koersdaling betekenen om de weerstandslijn als steun te valideren alvorens de opwaartse beweging te hervatten.

BTC Golf telt

In BeInCrypto’s Bitcoin-analyse van 7 september stelden we dat:

Het is waarschijnlijk dat BTC golf 4 van een vijf-golf bullish impulsformatie heeft voltooid, door het bereiken van een bodem van $9.825 op 5 sept.
Daarnaast werden twee golftellingen geanalyseerd. De eerste suggereert dat de bodem al is bereikt, terwijl de andere laat zien dat er nog een golf naar beneden kan zijn voordat de eigenlijke bodem is bereikt.

De oorspronkelijke golftelling suggereert dat de neerwaartse impulsieve beweging is geëindigd en dat BTC een nieuwe opwaartse beweging is begonnen. Het zou betekenen dat de beweging sinds de bodem (hieronder in zwart geschetst) het begin is van een nieuwe opwaartse trend.

Door de  eelvuldige overlappingen tussen nieuwe hoogte- en dieptepunten lijkt de beweging echter meer corrigerend van aard dan impulsief, wat suggereert dat de koers nog steeds aan het corrigeren is.

Alternatieve golftelling

Daarom zou de alternatieve golftelling suggereren dat de koers nog steeds in golf 4 zit, met nog een golf te gaan. Het probleem met deze telling is dat golf 4 (in het geel hieronder) te lang heeft geduurd ten opzichte van golf 3, waardoor het een ongewone formatie is.

Dit suggereert dat de koers in een complexe W-X-Y correctie (in het rood hieronder) is versmolten, waarvan de golftelling perfect past bij de koersactie.

Daarom is het waarschijnlijker dat de BTC-prijs nog steeds aan het corrigeren is, en nog een impulsieve golf naar beneden heeft voordat het een grote opwaartse beweging hervat.

Tot slot lijkt het waarschijnlijker dat de Bitcoin-prijs nog een been naar beneden zal leggen voordat het de bearish trend omkeert.