Det er mer i Bitcoin Options historie!

Krypto-derivatmarkedet var stort sett vellykket i 2020. Mens Bitcoin Futures har vært i rampelyset mye på grunn av CMEs vekst, stjal Bitcoin Options showet med sin konsistente løpetur i løpet av 2020. Forstørrelsen går imidlertid utover det vanlige interesse fra handelsmenn, med andre faktorer som også spiller en viktig rolle i prosessen.

I følge Deribits siste institusjonelle nyhetsbrev var den samlede forestillte omsetningen i 2020 211 milliarder dollar, og samlet alle kontrakter og mynter. Bitcoin Options-omsetningen var nær $ 180 – $ 190 milliarder dollar. Det registrerte en økning på 82% fra 2019, et funn som demonstrerte veksten fra år til år i sektoren.

Årets siste kvartal var spesielt spesielt da oksekjøringen bidro til ekstrem høy handelsaktivitet. Nå på papir kan det virke feilfritt, men 2020 var mye mer enn det.

Bitcoin Options-markedet ville ikke ha registrert så høy interesse og volum hvis visse ting ikke hadde gått sin vei i markedet.

Bitcoin-pris, gjenoppretting og datafordel

Når det vedlagte diagrammet observeres, kan vi se at 2. kvartal i 2020 ikke var så imponerende som resten av kvartalene. Det var på nivå med det laveste kvartalet i 2019, og det skyldtes markedskrasj i mars. Nå, selv om Q2 i 2020 var lunken fra derivatmarkedets perspektiv, fikk prisen kraftig fart i denne 3-månedersperioden, momentum som satte hjulene i sving resten av året.

Bitcoin gjenopprettet raskt, og etter sin tredje halvering klatret BTC til 5-tallsverdien på $ 10.000 igjen. Q3 2020 hentet noe av dampen, og deretter la Q4 det beste kvartalet i Bitcoin Options markedshistorie.

Selv om prisen på Bitcoin gjorde noe i derivatindustrien, er en annen fordel med Options over Futures tilgjengeligheten av ekstra data. Alternativene gir muligheten til å ta i bruk kollektiv følelse ved hjelp av Implied Volatility.

Underforstått volatilitet for opsjoner i Bitcoin- markeder har et U-formet mønster eller „volatilitetssmil“ skjevt. Det indikerer at volatiliteten til opsjoner forbedres når opsjonen blir mye i pengene eller ut av pengene. Et slikt datasett gjør det mulig for handelsmenn å estimere den kollektive følelsen av markedet, det være seg bullish eller bearish.

Ethereum Options holdt fortet da Bitcoin var nede

Selv om det utelukkende er basert på spekulasjoner, kan det ikke benektes at ETH Options holdt handelsmennene i markedet når Bitcoin ikke kunne generere massiv prisbevegelse, og i tillegg utvidet aktivitetsaktivitet. Under Ethereums rally i august overgikk faktisk ETH Options kontraktsvolumer Bitcoins, da verdens største altcoin tiltrukket bedre resultater.

Det hele ordnet seg til slutt, siden disse handelsmennene forble i rommet da Bitcoin registrerte sin neste etappe opp i markedet.